Νίκος Μπάνος


banos

Βιογραφικό :

Σπούδασε κλαρινέτο στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Θεόδωρου Παρασκευόπουλου . Αποφοίτησε το 1997 παίρνοντας το δίπλωμα του με ‘’Άριστα παμψηφεί ‘’ και  Β’ βραβείο.
Σπούδασε Θεωρητικά και πήρε πτυχίο Αρμονίας με Άριστα και Ενοργάνωσης Πνευστών οργάνων με Άριστα.
Συμμετείχε σε σεμινάρια κλαρινέτου με τους Michel Arrignon & Walter Boykens.
Από το 1988 είναι μέλος της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.
Από το 2001 ως το 2010 εργάστηκε ως βασικό μέλος της ορχήστρας της παιδικής σκηνής καθώς και της οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Επίσης συνεργάζεται με την Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών και την ορχήστρα της Όπερας Δωματίου Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Δανία, καθώς και σε κύκλο συναυλιών στην Αγγλία. Επίσης με διάφορα σύνολα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Αθήνα ( Μέγαρο Μουσικής, Γκαίτε, Παρνασσός κ.α.),καθώς και στην επαρχία.
Έχει διδάξει κλαρινέτο σε διάφορα Ωδεία της Αθήνας, όπως Εθνικό Ωδείο (κεντρικό) και παραρτήματα (Βριλησσίων, Μενιδίου , Αμαρουσίου , Περιστερίου, Ηλιούπολης κ.α.)
Σήμερα , διδάσκει Κλαρινέτο , Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων και Μουσική Δωματίου στο Ελληνικό Ωδείο, παράρτημα βορείων προαστίων. Επίσης διδάσκει κλαρινέτο και στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου.